Wednesday, February 1, 2012

Yummy Cinnamon Rolls - Superleckere Zimtschnecken

Last month, I tried a new cinnamon roll recipe from allrecipes.com and I just had to share this with you. Since making them the first time, my family has begged me pretty much every week to make another batch.

They take about 1 hour and a half to make. The dough is a dream to work with and the result ist just delicious.


I added a little bowl of vanilla pudding as I am not a fan of icing. Anyways, here is the recipe in case anybody is interested in trying these out:

Cinnamon Rolls
(Deutsche Anleitung weiter unten)

Ingredients/Zutaten:

  • 3/4 cup milk (180 ml Milch)
  • 1/4 cup margarine, softened (50 g Margarine)
  • 3 1/4 cups all-purpose flour (400 g Mehl)
  • 1 (.25 ounce) package instant yeast (1 Päkchen Trockenhefe)
  • 1/4 cup white sugar (50 g Zucker)
  • 1/4 cup water (60 ml Wasser)
  • 1 egg (1 Ei)
  • 1 cup brown sugar, packed (220 g brauner Zucker)
  • 1 tablespoon ground cinnamon (2 EL Zimt)
  • 1/2 cup margarine, softened (100 g Margarine)
  • 1/2 cup raisins (optional) (80 g Rosinen - nach belieben)

Directions:

  1. Heat the milk in a small saucepan until it bubbles, then remove from heat. Mix in margarine; stir until melted. Let cool until lukewarm.
  2. In a large mixing bowl, combine 2 1/4 cup flour, yeast, and sugar; mix well. Add water, egg and the milk mixture; beat well. Add the remaining flour, 1/2 cup at a time, stirring well after each addition (the dough will get pizza doough consistency). If needed add a little more flour. When the dough has just pulled together, turn it out onto a lightly floured surface and knead until smooth, about 5 minutes.
  3. Cover the dough with a damp cloth and let rest for 10 minutes. Meanwhile, in a small bowl, mix together brown sugar, cinnamon, softened margarine.
  4. Roll out dough into a 12x9 inch rectangle. Spread dough with margarine/sugar mixture. Sprinkle with raisins if desired. Roll up dough and pinch seam to seal. Cut into 12 equal size rolls and place cut side up in 12 lightly greased muffin cups. Cover and let rise until doubled, about 30 minutes. Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C).
  5. Bake in the preheated oven for 20 minutes, or until browned. Remove from muffin cups to cool. Serve warm (Be careful to put another baking tray below the rectangle as some of the melted sugar will drip down into the oven).
Don´t eat too many as these are dangerously good :)
 
Anleitung:
  1. Milch erhitzen, vom Herd nehmen, Margarine einrühren bis diese geschmolzen ist; Topf zur Seite stellen.
  2. In großer Rührschüssel 200g Mehl mit Hefe und Zucker mischen. Wasser, Ei und Margarinemischung dazu geben. Rühren.
  3. Nach und nach das restliche Mehl unterrühren. Teig dann auf bemehlter Fläche mit der Hand weitere 5 Minuten gut durchkneten (Teig sollte Pizzateigkonsistenz haben). Gegebenenfalls etwas Mehl dazu.
  4. Den Teig mit feuchtem Tuch bedecken und 10 Minuten ruhen lassen.
  5. In der Zwischenzeit Margarine mit braunem Zucker und Zimt mischen.
  6. Den Teig auf der bemehlten Fläche in ein Rechteck ausrollen und mit der Zimtmischung besteichen. Dann aufrollen und in ca. 12 Stücke schneiden.
  7. Stückchen auf der Seite in eine gefettete und gemehlte Backform oder Muffinförmchen legen. Weitere 30 Minuten ruhen lassen.
  8. Zimtschnecken auf mittlerer Stufe bei 190 C ca. 20 - 25 Minuten backen und dann warm servieren. (Vorsicht: Die Zimtschnecken tropfen ein bisschen, also Backblech unter die Backform schieben damit der Ofen nicht dreckig wird!)
Aufpassen! Zimtschnecken machen süchtig!
 
 

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